×
home architectenbureau woningcorporatie gemeente projectontwikkelaar actueel downloads award

Gebouwgebonden groen

Woningcorporaties

home Woningcorporatie Woningcorporaties - Gebouwgebonden groen

Groene gevels en daken bieden fijner woon- en leefklimaat

Door groene gevels en daken op te nemen in een project is het mogelijk extra groen aan te brengen, zonder hiervoor oppervlakte te hoeven inleveren. Groene gevels en daken zien er niet alleen mooi uit maar dragen ook nog eens bij aan een fijner woon- en leefklimaat voor mens en dier. Daarnaast kan slim en doordacht gebouwgebonden groen mede invulling geven aan de groene opgave bij binnenstedelijke herstructurering. Groene gevels en daken zijn kortom het perfecte visitekaartje van uw natuurinclusieve gebouwen.

Groene gevels

Begroeide gevels geven de harde contouren van een wijk een zachte aanblik. Ze dempen de harde stadsgeluiden en koelen het stedelijk hitte-eiland. Groene gevels veranderen een woonwijk in een heerlijke plek om heerlijk te leven.

image

Groene gevels voegen natuurkwaliteit toe

Groene gevels leggen nauwelijks beslag op de ruimte maar de voordelen voor vogels en mensen zijn groot! Een overzicht van de diverse plantensoorten die in een groene gevel kunnen worden toegepast.
image

Gevels vergroenen beter met klimhulp

‘Verticaal groen’ wordt in Nederland nog weinig toegepast. Vrijwel alle muren zijn daarentegen geschikt voor houtige gewassen en klimplanten langs een klimrek of leidraden.
image

Modulair muursysteem voor groene gevel los van bodem

Groene gevels bestaan in vele verschijningsvormen. Geprefabriceerde gevelelementen zonder verbinding met de bodem maken het mogelijk gedetailleerde gevelontwerpen met groen te maken.

Meer over: groene gevels

Leveranciers

Groene daken

Een dak kan meer functies vervullen dan het regenwater buiten houden. Daken bieden een enorme ruimte aan mogelijkheden. Gebruiksruimte voor bewoners of leefgebied voor planten en dieren. Elk dak kan in principe een groen dak worden.

image

De basis: een groen dak

Daken bieden een geweldige kans voor het vergroenen van het stedelijk gebied. Bovendien geven ze een nieuwe dimensie aan je gebouw. Maar hoe zitten ze in elkaar?
image

Praktische toepassing van een groen dak

Groene daken zijn toepasbaar op verschillende typen daken. Houdt rekening met deze technische details en tips en voorzie ook uw volgende project van een natuurinclusieve dakbedekking.

Meer over: groene daken

Stimuleren van groen in particuliere tuinen

Alle van nature in het wild levende vogels en vleermuizen zijn strikt beschermd. Voor aanvang van bouw- en renovatiewerkzaamheden is het van belang rekening te houden met de wettelijke vereisten die voortvloeien uit de Wet natuurbescherming.

Meld je aan voor de nieuwsbrief