×
home architectenbureau woningcorporatie gemeente projectontwikkelaar actueel downloads award

Verblijfplaatsen

Projectontwikkelaars

home Projectontwikkelaar Projectontwikkelaars - Verblijfplaatsen

Zorg voor voldoende verblijfplaatsen in gebouwen

Ook vogels en vleermuizen hebben een plek nodig waar ze kunnen wonen. In een vooral met stenen opgebouwde omgeving zijn echter steeds minder geschikte verblijfslocaties te vinden. Als projectontwikkelaar kunt u hier verandering in brengen door in uw project standaard verblijfplaatsen in te plannen voor vogels en vleermuizen. Te denken valt aan het plaatsen of inbouwen van nestkasten en neststenen of het treffen van bouwkundige maatregelen aan de gevel en het dak. Verblijfplaatsen zijn eenvoudig standaard op te nemen, zonder risico op overlast.

Gebouwbewonende soorten

Zoveel dieren, zoveel woonwensen. Er bestaan verschillende standaardoplossingen voor verschillende diersoorten, die moeiteloos kunnen worden ingemetseld. Welke materialen zijn er en veroorzaakt een holle steen geen koudebrug in de gevel?

image

Woonwensen van vogels en vleermuizen

Gierzwaluwen, huismussen en verschillende soorten vleermuizen maken dankbaar gebruik van ruimtes in gebouwen. Maar welk plekje is het meest geschikt voor wie?
image

Plaatsen inbouwkast tast energieprestatie niet aan

Vijf tips over locatie en installatie van voorzieningen voor vogels en vleermuizen die je helpen, zonder concessies aan energieprestatie of comfort, ruimte te creëren voor gebouwbewonende soorten.
image

Handleiding Checklist Groen Bouwen

In deze korte handleiding krijgt u tips over hoe je de Checklist groen bouwen kunt gebruiken die natuurinclusieve maatregelen te kiezen die in jouw ontwerp passen. Welke toepassingen ga jij gebruiken?
image

Vivara Pro: inbouwstenen voor vogels

Vivara Pro ontwikkelt voor de professionele markt specialistische natuurbeschermingsproducten, afgestemd op de Nederlandse bouwmaten.
image

Vivara Pro: inbouwstenen voor vleermuizen

Vivara Pro ontwikkelt specialistische natuurbeschermingsproducten voor de professionele markt. Deze materialen zijn afgestemd op de Nederlandse bouwmaten.
image

Meer materialen

Er komen steeds meer nieuwe leveranciers en ontwerpen voor inbouwstenen en -kasten. Hierdoor is er een steeds ruimere keus aan type materialen met verschillend uiterlijk en uitstraling.

Meer over: ontwerpen en bouwen

Factsheets

image

Factsheets Nieuwbouw

Nergens doen zich méér kansen voor om structureel beschermingsmaatregelen toe te passen voor stadsvogels en vleermuizen dan bij nieuwbouw.
image

Factsheet Vleermuizen en verlichting

Met natuurinclusieve verlichting kan veiligheid voor mensen samengaan met het versterken van onze nachtelijke natuur.
image

Factsheet Na-isolatie

Door bij na-isolatie rekening te houden met vogels en vleermuizen, voorkomt u verstoring en behouden verschillende kwetsbare soorten hun nest- en overwinteringsplaatsen.
Alle van nature in het wild levende vogels en vleermuizen zijn strikt beschermd. Voor aanvang van bouw- en renovatiewerkzaamheden is het van belang rekening te houden met de wettelijke vereisten die voortvloeien uit de Wet natuurbescherming.

Meld je aan voor de nieuwsbrief