×
Home architectenbureau woningcorporatie gemeente projectontwikkelaar inspiratie

Inspiratie

image

Plek voor gierzwaluwen in Antwerpen

Steigergaten (ook wel stellinggaten genoemd) zijn ideale nestplaatsen voor gierzwaluwen. Veel monumentale kastelen, kerken en oude herenhuizen hebben deze gaten. De gaten zijn in een handomdraai om te toveren tot nestplaatsen, ook als ze dicht zijn.
image

‘Tilburgse aanpak levert bouwer, ontwikkelaar én natuur voordeel op’

Het is de droom van Mischa Cillessen, stadsecoloog van Tilburg: elk gebouw in de stad voorzien van een of meerdere plekken om dieren te laten verblijven. Want als dat het geval is, kan er gebouwd worden wat nodig is, zonder bang te hoeven zijn dat bepaalde soorten uit de stad zullen verdwijnen. Er zijn immers alternatieven genoeg.
image

‘Natuurinclusief ontwerpen is ook leren loslaten’

Als architecten erin slagen natuurinclusiviteit integraal in de ontwerpopgave mee te nemen gaat dat hele mooie gebouwen opleveren, denkt Jacques Vink van het Rotterdamse architectenbureau Ruimtelab en coauteur van de publicatie Stadsnatuur Maken. Voorwaarde is wel dat de beroepsgroep zich iets eigen maakt, waarin zij tot nog toe niet zo sterk is gebleken: loslaten.
image

In praktijk: Groene Mondriaan in Delft

image

2 vliegen in 1 klap; combineer groene daken met zonnepanelen

image

'Natuurinclusiviteit is integraal onderdeel van duurzame projecten’

image

Factsheet Vleermuizen en parken

image

Stimuleer de aanleg van groene daken

image

Vivara Pro: inbouwstenen voor vogels

image

Vivara Pro: inbouwstenen voor vleermuizen

image

Tichelaarkasten: keramiek voor vleermuizen

image

Meer materialen

1 2 3 ... 7 >
Alle van nature in het wild levende vogels en vleermuizen zijn strikt beschermd. Voor aanvang van bouw- en renovatiewerkzaamheden is het van belang rekening te houden met de wettelijke vereisten die voortvloeien uit de Wet natuurbescherming.